m

onSchedule

Elérhetőség: 2100, Gödöllő, Malomtó utca 2-6.           Telefonszám: +36-20-501-9661 

Osteoterápia és akupunktúra

Dr. Tornyi Katalin állatorvos várja (előzetes időpontegyeztetéssel) akupunktúrás/akupresszúrás kezelésre és osteoterápiára négylábú vendégeinket.

Osteoterápia

A holisztikus módszerek, valamint a manuális terápiák egyike
Célja:
Az ún. blokádok oldásán keresztül az adott anatómiai egység (pl. adott ízület, izom, izompólya, stb.) fiziológiás állapotának, illetve fiziológiás mozgásának visszaállítása
A szervezet öngyógyító képességének aktiválása és erősítése
Emberben, lovakon és kutyákon is sikeresen alkalmazott módszer
Természetesen az osteoterápia NEM helyettesíti a klasszikus állatorvoslást, hanem kiegészíti azt további diagnosztikai és kezelési lehetőségeket kínálva.
A kezelés alatt a terapeuta sosem fejt ki hatalmas erőket (max.5-10g). S egy sikeres technika nem abban rejlik, hogy mekkorát kattant/roppant az ízület!
A megelőzés (prevenció) területén is nagyon jól hasznosítható. Ez azt jelenti, hogy mielőtt a funkciózavarok klinikai tünetek formájában manifesztálódnak, a zavarok már akkor felismerhetők és kezelhetők.
Egy friss, rövid ideje fennálló elváltozást könnyebben és rövidebb idő alatt lehet kezelni, mint egy már hosszú ideje fennálló, több klinikai tünetet is eredményező elváltozást. Így az is azonnal világos kell, hogy legyen, hogy sok esetben nem elegendő egy kezelés.

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógymódok egyike, amely több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Alapja a test öngyógyító energiájának aktiválása a speciális pontok stimulálásán keresztül, mely az egészség fenntartását és helyreállítását szolgálja.

Javaslat:

Akut és krónikus fájdalom (pl. hát- és ízületi fajdalom, fogfájás, fejfájás)

Mozgásszervi betegségek (pl. ízületi gyulladás, ínproblémák, izomfájdalom, az izmok túlzott merevsége)

Idegrendszeri problémák (pl. arcideg-bénulás, „head-shaking``)

Légzőrendszer megbetegedései (pl. COPD, hörgőgyulladás, orr melléküregeinek gyulladása)

Emésztőrendszeri zavarok (pl. gyomorfekély, hasmenés, visszatérő kólika)

Bőrproblémák (pl. ekcéma)

Termékenységi problémák (pl. impotencia, libidócsökkenés, infertilitás)

Dr. Tornyi Katalinnal időpontot egyeztetni az alábbi elérhetőségeken tudtok, négylábú paciensink kezelése történhet, a központban fizioterápiával, hidroterápiával egybekötve is, vagy háznál.

Mobil: 06-20 323-0121