m

onSchedule

Elérhetőség: 2100, Gödöllő, Malomtó utca 2-6.           Telefonszám: +36-20-501-9661 

Kutyauszoda és Hidroterápia

Az úszás csak úgy, mint a kétlábúak körében, a kutyáknál is remek kondicionálás, alkalmas a felesleges kilók leadására és nagyon hatékony formája a rehabilitációnak. 2,5m x 5,5m –es fedett, fűtött, termálvizes medencénk télen-nyáron várja a kutyákat.

Terápia

Bizonyos mozgásszervi betegségeknél és műtétek után a hidroterápia az egyik leghasznosabb kezelés. Az úsztatás során nem nehezedik nyomás az ízületekre, csökkenti a fájdalmat, és pszichésen is segíti a gyógyulást a könnyített mozgás révén. Fokozza a vérkeringést, segít az izomzat újraépítésében. Mozgásszervi betegségekre hajlamos fajtáknál, a betegség kialakulásának megelőzésére is a leghatékonyabb megoldás.

Lemozgatás

Fél óra intenzív úszás olyan mintha kb. két órát futtatnánk a kutyát, mindezt úgy, hogy kíméltük az ízületeit. Időhiányos gazdiknak is tökéletes megoldás az úsztatás. A nálunk töltött félóra után, fáradt barátunk tökéletesen elégedetten nyúlik majd el lábunknál.

Viselkedészavarok kezelése

A viselkedészavarok hátterében, sok esetben a kiadós lemozgatás hiánya áll. Ha fizikailag lefárasztjuk a kutyát, kiegyensúlyozottabb viselkedésre is számíthatunk a mindennapokban. Legyen szó agresszív vagy túl félős kutyáról, vagy egy rosszcsontról, aki mindent tönkretesz otthon, mi várjuk, hogy egy nagyot úszhasson.

Túlsúly

Rengeteg féle kutyatáp kapható manapság, mindenkinek más válik be, de mire rájövünk miből mennyi az ideális, addigra a kis kedvencünk már dagi lett. Mi segítünk lefogyni, az úszással sokszor hatékonyabban adhatjuk le kedvencünk kilóit, mint bármilyen más mozgatással, ráadásul úgy hogy vigyázunk az ízületekre, szalagokra, csontokra, ami a túlsúly kapcsán még nagyobb kockázatnak vannak kitéve. ezzel plusz éveket kapunk, amit vele tölthetünk.

Mi a hidroterápia?

A hidroterápia, olyan kezelés, ami a vízben mozgás jótékony tulajdonságait használja fel arra, hogy rehabilitálja és javítsa az állat mozgásszervi funkcióit.
Bizonyos mozgásszervi betegségeknél és műtétek után a hidroterápia az egyik leghasznosabb kezelés. Az úsztatás során nem nehezedik nyomás az ízületekre, csökkenti a fájdalmat, és pszichésen is segíti a gyógyulást a könnyített mozgás révén. Fokozza a vérkeringést, segít az izomzat újraépítésében. Erre hajlamos fajtáknál, a betegség kialakulásának megelőzésére is a leghatékonyabb megoldás. Betegség, rendellenesség esetén, minden esetben kikérjük az állatorvos véleményét, mert nem minden problémára jó választás az úsztatás. Felkért állatorvosaink a mozgásszervi betegségek specialistái.

Előnyei

Műtét utáni és traumatikus sérülés esetén a hidroterápia segítségével gyorsabb, hatékonyabb felépülés, gyógyulás érhető el.

Hidroterápiás kezeléssel jobb orvosi feltételeket teremthetünk bizonyos esetekben.

Erősíti az immunrendszert és lehetővé teszi, hogy a fontos szabályozó funkciók a testben újra harmonizáljanak.

Fájdalom, duzzanat és gyulladáscsökkentő hatású.

A viz teherhordó tulajdonsága révén, könnyitett mozgást biztosit.

Fokozza a vérkeringést, csökkenti a merevséget.

Fokozza a vér oxigén és tápanyagellátását.

Az úszás megmozgatja a jelentős izomcsoportok többségét és javítja a kutyák általános kondicióját, ami létfontosságú az egészség szempontjából.

A mozgás a vízben a víz ellenállása miatt nehezebb, ezért gyorsabban fejlődnek az izmok, a leghatékonyabb edzés, és hamarabb elfárad a kutya.

Nagy méretű fajtáknál, már egészen kölyökortól alkalmazva, megelőzhetőek a mozgásszervi problémák, mivel hatékony izmépitő, úgy hogy nem nehezedik súly és nyomás az izületekre.

A fürdés csökkentheti a frusztrációt, és javítja az életminőséget

Rendkivül hatékony viselkedésproblémák esetén.

Különösen előnyös túlsúlyos kutyáknál, mivel a viz átveszi a súlyt, de az úszás során épül az izomzat és elég a felesleg.

Milyen esetekben szükséges a hidroterápia?

Könyék és csípő dysplasia, különösen hasznos a fiatal kutyáknál

Degeneratív myelopathia

Gerinc sérülések

Bénulás

Sérülések utáni rehabilitáció, beleértve törés, lágyrész-és idegrendszeri károsodás

Keresztszalag sérülések és műtét utáni helyreállítást (TPLO)

Izomzat erősítése, karbantartása és helyreállítása

Fájdalom, duzzanat és merevség

Visszatérő izomgörcsök

Szív-és érrendszeri kondicionálás

Elhízás (diétával együtt)

Mentális jólétét

Lemozgatás, kifárasztás

Idős kutya kondicionálása

Munkakutyák kondicionálása

Fiatal kutyáknál prevenció