m

onSchedule

Elérhetőség: 2100, Gödöllő, Malomtó utca 2-6.           Telefonszám: +36-20-501-9661 

KÖLYÖKNAPKÖZI A KUTYAUSZI – DOG HOTELBEN

Kölyöknapközink tervezésénél és kialakításánál a már megszokott kutyaoviktól eltérően teljesen újszerű programot dolgoztunk ki, ami két fő pilléren nyugszik.
1. A játékos képzés, amelynél a legfontosabb szempont, hogy kiskutyákból jól szocializált, emberekkel együttműködni tudó családi kutyák váljanak. Ez tökéletes alapot nyújt a kutyánkkal való örömteli együttéléshez és megkönnyíti a későbbi tanítást, legyen az egy egyszerű családi kutya képzés vagy bármilyen kutyás sport.
2. Tudatos mozgatás, fárasztás, izomtömeg növelés az úsztatással, amit ha kölyök korban elkezdünk és rendszeresen alkalmazunk, megalapozunk vele egy egészséges felnőtt kutyát, mind fizikailag, mind mentálisan.
Minden fontosabb témakörről a gazdik webes oktatási anyagot kapnak, és az így megismert módszerek ismeretében minden otthon is gyakorolható, rögzíthető.
A napközin túl heti 1 alkalommal folytatjuk a Kutyauszi Kölyök Klubot, ahol 2 órás gazdis kölykös foglalkozást tartunk, gazdis úszással. A Kölyök Klubban a már megszokott módon sok-sok meghívott szakemberrel igyekszünk bemutatni a kutyázás színességét, a közös sport, vagy munka lehetőségeit kutyáinkkal, az egészséges kutyatartás útmutatóit, kitérve a dietetikára, betegségekre, elsősegélyre.
A Kölyöknapközi és a Kölyök Klub 3-7 hónapos kölyköket fogad.

Maximum 15 kutyát tudunk fogadni, jelentkezési sorrendben.

A Kölyöknapközi minden hétfőn reggel 8.00-16.00ig tart.

Szükséges útravaló a kiskutyához:

 • Névvel ellátott póráz
 • Névvel ellátott törölköző
 • Reggeli és a 3x eszik akkor ebéd

A Kölyöknapközi ára: 6.500Ft/alkalom – 10 alkalmas bérlet esetén 60.000Ft

Ez tartalmazza az úszást, a játékos tanulást, egy közös sétát és az egész napos szórakozást.

A Kutyauszi Kölyök Klub minden szombaton 10.00-12.00ig tart, Gazdis program!

Szükséges felszerelés:

 • Gazdinak fürdőruha, törölköző papucs
 • Kutyusnak törölköző
 • Jutalomfalat

A Kutyauszi Kölyök Klub foglalkozás ára: 5.500Ft/alkalom – 10 alkalmas bérlet esetén 50.000Ft

Ez tartalmazza a gazdis úszást, a játékos tanulást, a meghívott vendég előadási anyagát.

Hajnival a szárazföldön

Trénerünk Bánkuti Hajni csupa izgalmas programmal készül a kölyköknek, hogy megfelelő szocializációban legyen részük a nálunk töltött kölyöknapköziben.

 • Figyelj rám, kövess engem: Tudtad, hogy a felnőttkori problémák igen nagy része figyelem-tréninggel megoldható, illetve megelőzhető? Kölyökkorban még természetes számukra, hogy mindenhová követnek bennünket. Célzott gyakorlással ez a viselkedés továbbfejleszthető, így később is magától értetődő marad számára, hogy a gazdira figyelni kell, bárhol is vagytok. Egy figyelmes kutyát pedig bárhová elvihetsz magaddal, és bármit könnyedén megtaníthatsz neki.
 • Handling: Mi lenne, ha kiskutyád készséges és együttműködő lenne az állatorvosnál, kutyakozmetikusnál, vagy akár csak az otthoni ápolás során? Ennek az alapjait kölyökkorban kell lefektetni. A Kölyöknapköziben megtanulhatják, hogy az emberi érintés kellemes és jó, még akkor is, ha éppen fülvizsgálatról vagy karomvágásról van szó. Az ápolás vagy vizsgálat során együttműködő kutyákat pedig a későbbiek során sokkal kevesebb kellemetlen élmény éri a kozmetikában vagy a rendelőben: nincs félelem, nincs lefogás, az egész csak egy érdekes játék sok-sok jutalommal.
 • Szobakennelhez szoktatás: A szobakennel egy biztonságos oázis, ahol a kiskutyád kipihenheti a játék és tanulás fáradalmait, ahová elvonulhat, ha egyedül szeretne lenni, idegen helyen egy darabka megszokott otthon számára, és nem utolsósorban az autóban is teljes biztonságban utazhat Veled. A szobakennel olyan megnyugvást jelentő biztos pont lehet a kutyusod számára, mint a kisgyermeknek a kedvenc alvós állata. A Kölyöknapköziben pozitív módszerekkel, játékosan tanuljuk a használatát, hogy a nap végén már boldogan pihenjen benne a kiskutyád.
 • Impulzus kontroll, önfegyelem: Ismersz olyan kutyát, aki kikapja az ételt a kezedből, kifurakszik melletted az ajtón, vagy feugrál, ha valamit szeretne? Épp úgy, mint a kisgyermekek, a kölyökkutyák is azt gondolják, minden az övék lehet, amit megkívánnak. A várakozást és az önfegyelmet meg kell tanulniuk. A jó hír az, hogy a Kölyöknapköziben az udvarias viselkedést játékosan elsajátíthatják, és közben remekül szórakoznak!
 • Balance training: Az úszás szerves része a Kölyöknapközinek, és ezt a Balance training remekül kiegészíti. Hogy mire jó? Kiskutyád megtanul bármilyen felületen magabiztosan mozogni, remekül fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket. Ennél azonban még sokkal többet is tud: a kölykök játékosan koncentrációt, együttműködést és irányíthatóságot tanulnak, és természetesen remek móka számukra!
 • Magabiztosan a nagyvilágban: A Kölyöknapköziben a szocializáció nem csak a többi kutyával való közös játékot jelenti. Hiszen ahhoz, hogy akár forgalmas, városi környezetben is magabiztosan mozogjon, vagy kutyás sportokban is megállja a helyét, ennél sokkal több kell: megtanuljuk, hogy a hangos vonat, a kukásautó, a furcsa idegen emberek és óriási állatok, mint például a lovak nem félelmetesek. Játékosan ismerkedünk a nagyvilággal, és közben gyakoroljuk a legfontosabbat: legyen bármilyen izgalmas is a környezet, mindig figyelj a Gazdira! A Kölyöknapközi csapatával arra törekszünk, hogy kiskutyádnak a minél több új és izgalmas élményben legyen része!

Dórival a medencében

5 FONTOS ÉRV, HOGY MIÉRT ÚSSZON A KÖLYÖK

Előzzük meg a növekedésből adódó ortopéd problémákat

A kölyökkorban a mozgatás kulcsfontosságú. Ebben az időszaban még nem fejlődött ki megfelelően a csontozat, az izomzat, túl lazák lehetnek a szalagok, így nem megfelelő mozgatással, olyan problémák következhetnek be, amik kihatnak a kutya felnőtt korára, egészségére. Az úszás ebben az időszakban ezért kap kiemelt szerepet, mert ez az egyetlen mozgásforma, ahol tehermentes környezetben tudunk izmot építeni. Ennek azért van fontos szerepe, mert az izmok jelentős terhelést átvállalnak az éppen növekedésben lévő csontokról, kímélik, enyhítik az ízületek, szalagok terheltségét. Megelőzhetjük vele a növekedésből adódó csonthártya gyulladást, visszafordíthatjuk a hirtelen megnyúlásból adódó, kialakulóban lévő „franciás állást”, „medvetalpat”. Helyes úsztatással növeljük a kutya mozgástartományát, ami későbbi mozgásánál nagyon fontos jelentőséggel bír. Emellett minden fontosabb izomcsoportot át tudunk mozgatni, ami semmilyen más mozgatásnál nem lehetséges.

Fáradt kölyök nem rosszalkodik

A legtöbb kölyök mozgásigénye hatalmas. Ha nem tudja kimozogni magát, nem fárad el eléggé, hajlamos az energiáit rosszalkodással levezetni. Sokszor halljuk „fáradt kutya a jó kutya”. Fél óra intenzív úszással biztosak lehetünk benne, hogy kiskutyánk elfárad, mert ez hozzávetőlegesen olyan, mintha 2 óra intenzív szaladgálásban vett volna részt.

Egészséges alapok egy egészséges felnőtt kutyához

Az izomtömeg növelés és a fárasztás mellett egyéb egészségügyi előnyökről is beszámolhatunk a rendszeresen úszó kutyák esetében. Csak úgy, mint az embereknél a rendszeres úszás erősíti a szívet és a tüdőt, csökkenti a gyulladásos folyamatok kialakulásának lehetőségét, fokozzuk az anyagcserét, javítjuk a keringést. Ez mind együtt egy boldog és egészséges kölyköt jelent, tökéletes alapokkal a felnőtt kora felé.

Stresszoldás, azaz mentális stabilitás kialakítása már kölyökkorban

A rendszeres úszás nem csak a kutya fizikai egészségét szolgálja, hanem mentális közérzetére is jótékony hatással van. Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is szükségük van változatos mentális stimulációra. Ez kölyök korban hatványozottan érvényes, hogy biztosítsuk a megfelelő szocializációt, ingereket. Ezáltal kutyánk minden helyzetben stabil és kiegyensúlyozott tud maradni. Az úszás, amellett hogy tökéletes energia levezetés a kölyköknek, önbizalmat is ad neki. Kutatások bizonyítják, hogy rengetek pozitív hormon szabadul fel, és az úszás végén egyfajta eufórikus állapot lesz úrrá még a legfélősebb ebeknél is.

Túlsúly kialakulásának megelőzése

Friss gazdiknak mindig nehézséget okoz, hogy vajon mennyit egyen a kölyök. Kölyök korban a túlsúly nagyon cuki, de nagyon veszélyes lehet. Összehangolni az etetéseket és a jutalmazások során adott falatkák mennyiségét nem könnyű, így igen gyorsan szembesülhetünk, hogy meghízlaltuk a kutyát. Rendszeresen úsztatott kölyköknél sokkal könnyebb tartani a súlykontrollt, kisebb az elhízás veszélye.

Jelentkezni emailban vagy telefonon

Mobil: +36205019661