m

onSchedule

Elérhetőség: 2100, Gödöllő, Malomtó utca 2-6.           Telefonszám: +36-20-501-9661 

Rehabilitáció esetén melyik a jó választás?

A víz felhajtó ereje, azaz a tehermentes környezet kizárólag az úszás során érvényesül teljesen, így ha a rehabilitáció a cél, olyan esetekben jobb választás az úszás, ahol fontos, hogy ne terheljük a végtagokat, ne nehezedjen súly az ízületekre.

(Végtagok sérülése, degeneratív változásai, idegi, izületi, neurológiai problémái).

Porc/csont leválás OCD, keresztezőszalag szakadásos műtétei után, diszpláziás betegségek kezelése esetén, térdkalácsficam, paralízis, izomgörcsök ellazítása, bénulásos állapotok, bizonyos fokú elhízás esetén az úsztatás nagyon hatékony rehabilitációs megoldásnak bizonyult, és amennyiben a kutya élvezi, fantasztikus hatással van a közérzetére, ami természetesen gyorsítja a gyógyulási folyamatokat

Emellett javítja a szív és érrendszer erőnlétét, semmilyen más mozgatási formával nem hasonlítható össze.

A víz alatti futópad, ahogyan korábban említettük az úszást nem kedvelő kutyusoknál hasznosabb rehabilitáció lehet, így elkerüljük az esetleges pánikot. Nagy előnye, hogy fokozatosan állítható a sebesség és fokozatosan tudjuk a vizet a kádba tölteni, így a kutya nyugodtabban hozzászoktatható a vízben való mozgáshoz, kontroláltabb a teljesítmény növelés.

Bizonyos gerincproblémák esetén az úszás kifejezetten káros lehet, míg a víz alatti futópadon való gyaloglás igen előnyös. Mivel utóbbinál a kutya teste folyamatosan egy irányban halad előre így a gerincoszlop nem tekeredik, egyenesben van. Az úsztatásnál az intenzitás sem szabályozható igazán, így komoly negatív következménye lehet egy gerincbeteg vagy gerinc műtét utáni kutyus úsztatásának. Így megállapíthatjuk, hogy gerinc problémák esetén mindenképpen a víz alatti futópad a jó választás. Mindenképpen fontos kikérni az állatorvos véleményét.

Súlyproblémák esetén, jelentős túlsúlynál a teljesítmény szabályozhatósága miatt szintén a víz alatti futópad lehet a hatékonyabb, mivel az úszás intenzivitása és a jelentős súlyfelesleg együttesen nagyon megterhelhetik a szívet.

2020 januárjától a Kutyauszi – Dog Hotelben a medencés úsztatás mellett elérhető lesz a víz alatti futópad is, így válik teljessé hidroterápiás szolgáltatásunk.